Zabudol som hesloRegistrácia

Vegetariánske (230)

Zoraď podľa:

Pečená čakanka s hroznovou šťavou
Recept od ambasadorky HÝBSA Mirky Luberdovej.

Čo tak netradičnú zeleninu na obed?

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

2 lyžice olivového oleja
2 až 3 čakanky
1 lyžica hnedého cukru
150 ml šťavy z červeného hrozna
soľ
korenie
maslo

Pracovný postup

Olivový olej rozohrejeme na panvičke a pridáme na ňu dôkladne očistenú čakanku od suchých listov - nakrájanú pozdĺžne alebo na kolieska.
Posypeme cukrom a necháme skaramelizovať. Podlejeme niekoľkými lyžicami vody, zľahka osolíme, prípadne okoreníme. Krátko podusíme pod pokrievkou.
Čakanku napokon vyberieme a dáme do zvlášť vyhriatej nádoby a držíme v teple.
Výpek podlejeme hroznovou šťavou, ktorú získame odšťavením červeného hrozna.
ťavu zvaríme a dochutíme zhruba 2 lyžicami roztopeného vyšľahaného masla. Čakanku týmto výpekom podlejeme.
Zdroj: Teleráno, zg, foto: margouillat photo/shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Viac vegetariánskych receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia