Zabudol som hesloRegistrácia

Zeleninové (206)

Zoraď podľa:

Carpacco z kalerábu
Rýchla letná chuťovka a aj zdravá.

Ďalší z receptov Mirky Luberdovej.

Tip: Všetky chute sa najlepšie premiešajú na chladnom mieste alebo v chladničke.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

2 kaleráby
4 lyžice tekvicových semienok
1 lyžička kokosového cukru
1 citrón
3 lyžice mandľového (alebo iného orieškového) oleja
horčicové semienka
čerstvý koriander a čierne korenie
morská soľ najlepšie hrubozrnná

Pracovný postup

Horčicové semienka opražte na sucho na panvičke.
Citrón vydrhnite kefou na zeleninu. Ostrúhajte z neho podlhovasté rezance a zo zvyšného citrónu vytlačte šťavu, ktorú následne vyšľaháte spolu s kokosovým cukrom, soľou, mletým korením a orieškovým olejom.
Kaleráb si očistíme a nakrájame na tenké kolieska. Opatrne ich premiešajte s marinádou, ktorú ste si vytvorili.
Opražené horčicové semienka roztlačte mažiarikom a zmiešajte s nadrobno posekanými lístkami koriandru.
Hotové carpacco posypeme spolu s nastrúhanou citrónovou kôrou a necháme splynúť všetky chute.
Zdroj: Teleráno, zg, foto: Miroslava Luberdová
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov zo zeleniny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia