Zabudol som hesloRegistrácia

Zeleninové (206)

Zoraď podľa:

Kimchi z čínskej kapusty a reďkovky Daikon
Je to príloha k hlavným jedlám i základ na prípravu mnohých kórejských jedál.

Recept od šéfkuchára Vojta Artza.

Tip: Kimchi je tradičné fermentované kórejské jedlo, vyrobené zo zeleniny s prídavkom rôznych korenín. V tradičnej príprave sa nechá kvasiť (mliečne kvasenie – rovnaké, ako keď u nás kvasíme kapustu v sudoch).

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 osôb

3 hlávky čínskej kapusty
soľ ( 4% z váhy kapusty)
1 ks bielej reďkovky Daikon
1 viazanička najemno nakrájanej jarnej cibuľky

MARINÁDA
250 -300 ml rybieho vývaru – Dashi stock
1 lyžica hladkej múky
4 lyžice rybacej omáčky
1 lyžica cukru
4 lyžice namletého čili
7 až 8 strúčikov nastrúhaného cesnaku
1 lyžica nastrúhaného zázvoru

Pracovný postup

PRÍPRAVA KAPUSTY - Čínsku kapustu pozdĺžne nakrájame na 4 časti. Odstránime hlúb, ale kapustu ponecháme v pôvodnom tvare.
VERZIA A - Dobre posolíme medzi jednotlivými listami a pri koreni kapusty ešte viac. Necháme najlepšie cez noc odležať.
VERZIA B - Dáme do veľkej misy a zalejeme slaným 10% roztokom (100g soli zalejeme litrom vody). Necháme odležať cez noc.
Reďkovku očistíme nakrájame najemno alebo nasekáme a zmiešame so soľou a jemne vytlačíme vodu.
MARINÁNDA - Do hrnca dáme variť rybí vývar, múku a rybiu omáčku. Necháme zredukovať do hustoty pasty, odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Pridáme ostatné suroviny (čili, zázvor a cesnak) a dobre zmiešame.
Do tejto zmesi pridáme bielu reďkovku, nakrájanú na tenké rezančeky a na šikmo pokrájanú mladú cibuľku. Všetko dobre premiešame.
Kapustu prepláchneme viackrát v čistej vode, necháme dobre odkvapkať.
Jednotlivé listy ( vrstvy ) kapusty potrieme pripravenou zmesou a na záver polejeme zvyškom marinády. Podľa potreby ešte prilejeme trochu slanej vody z nálevu, v ktorom bola kapusta.
Natlačíme do väčších uzatvárateľných nádob a na tmavom mieste necháme vykvasiť.
Necháme kvasiť asi 2-4 dni. Potom uložíme do chladničky. V pohároch kimchi vydrží niekoľko mesiacov.
Zdroj: zg; ilufoto: casanisa/shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov zo zeleniny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia