Zabudol som hesloRegistrácia

Vegetariánske (232)

Zoraď podľa:

Baklažánová zmes s paradajkovým tatarákom na chlebík
Rýchle, ľahké, zdravé a hotové za pár minút.

Tento recept od ambasadorky HÝBSA oceníte v horúce letné dni.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

1 baklažán
1 strúčik cesnaku
morská soľ
citrónová šťava
olivový olej

TATARAK
pár listov čerstvej bazalky
1-2 veľké paradajky alebo 5-7 cherry rajčín (podľa toho aký veľký máte baklažán)
olivový olej
soľ podľa potreby

Pracovný postup

Baklažán umyje a nakrájame na tenké plátky. Pokúste sa naozaj čo najtenšie. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou a zľahka osolíme.
Chvíľku necháme odstáť, aby sme baklažán zbavili prípadnej horkosti.
Do olivového oleja pretlačíme strúčik cesnaku. Rozohrejeme a dôkladne na nich z oboch strán opečieme baklažán.
Následne ho dáme odkvapkať na servítku, aby sme ho zbavili nadbytočného tuku.
Medzitým si na kocky pokrájame paradajky, ktoré zmiešame s olivovým olejom, soľou a na drobno posekanou bazalkou.
Tenké plátky baklažánu pokladáme na kúsky pečiva a ozdobíme paradajkovým tatarákom.
Zdroj: Teleráno, zg; ilufoto: shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Viac vegetariánskych receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia