Zabudol som hesloRegistrácia

Zeleninové (202)

Zoraď podľa:

Sladký šalát Pepka námorníka
Ďalší z receptov z Teleránovej kuchyne HÝBSA.

Rýchle, chutné jedlo aj pre nečakanú návštevu.

Tip: Tento šalát si môžete pripraviť aj bez pšena (vtedy je menej sýty), ale kvôli orechom a sušenému ovociu ho tiež odporúčame na raňajky alebo obed.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

500 g listov mladého špenátu
1/2 kápie
3 kúsky sušených marhúľ
4 kusy vlašského orecha
200 g mungo klíčkov
hrsť cherry paradajok
100 g uvareného pšena
50 g kozieho syru
olivový olej
balzamikový ocot

Pracovný postup

Mladý špenát si natrháme na väčšie kusy a dôkladne premyjeme v sitku studenou vodou.
Potom si do neho pridáme na drobno nakrájané sušené marhule, cherry paradajky a kápiu.
Spolu s uvareným pšenom všetko premiešame s olivovým olejom (podľa chuti).
Vlašské orechy odporúčame ponechať vo väčších kusoch.
Nakoniec si šalát posypeme mungo klíčkami a kozím syrom.
Pre chuť môžeme šalát zľahka prebehnúť balzamikovým octom. Mnohí jeho chuť nemajú radi, tak to môžete nechať aj na individuálne dochutenie.
Zdroj: Teleráno, zg, foto: Vladimír Šimíček
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov zo zeleniny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia