Zabudol som hesloRegistrácia

Šaláty (60)

Zoraď podľa:

Svieži letný ovocný šalát z červenej kapusty
Tento recept je dôkazom, že červená kapusta nemusí byť iba ku kačke.

Recept pripravila ambasadorka HÝBSA Mirka Luberdová.

Tip: Ak máte radi balzamiko, môžete šalátik ,,prebehnúť'' trochou hustej omáčky z balzamikového octu.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4

1/4 červenej kapusty
200 g poľníčka
1 čakanka
1 mango
pár vetvičiek ríbezlí
1/2 ružového grapefruitu
syr pecoríno
med
pekanové orechy
olivový olej
balzamikový ocot

Pracovný postup

Červenú kapustu očistíme a nastrúhame na rezance. To isté spravíme s čakankou. Pridáme ku nim poľníček.
Všetko spolu premiešame s olivovým olejom do ktorého vytlačíme asi 2 lyžice šťavy z grepu, lyžičku medu a môžeme pridať aj pár zrniečok, najlepšie, hrubozrnnej morskej soli.
Zvyšok grepu nakrájame na kocky. To isté spravíme z mangom.
Jednu vetvičku ríbezlí očistíme a primiešame spolu s ostatným ovocím do šalátu.
Vrch šalátu dekorujeme vetvičkou ríbezlí, pridáme pár plátkov syru pekoríno, na sucho opraženými pekanovými orechmi a môžeme podávať.
Zdroj: Teleráno, zg, foto: Vladimír Šimíček
FacebookTwitterPinterest

Viac šalátov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia