Zabudol som hesloRegistrácia

Vegetariánske (237)

Zoraď podľa:

Pečená mrkva v balsamikovo medovom marinovaní
Ľahký recept, ktorý zvládne aj začiatočník.

V Teleráne ho pripravila ambasadorka HÝBSA Mirka Luberdová.

Tip: Kto má rád cesnak, môže do marinády pretlačiť aj strúčik, pomer je na vás. Nekto má rád sladšie, niekto octovejšie. Pre exotickú chuť môžete pridať aj trošku kokosového tuku.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

300 g domácej mrkvy (je potrebné aby boli mrkvičky štíhle a malé)
balzamikový ocot
med
pretlačený strúčik cesnaku
hrubozrnná morská alebo himalájska soľ

Pracovný postup

Mrkvičky vydrhneme kefkou na zeleninu. Vymáčame ich v marináde pripravenej z balzamikového octu a medu.
Rúru predhrejeme na 200-220 stupňov. Mrkvičky pečieme na papieri na pečenie 15-20 minút.
Potom ich opäť premiešame, poprípade otočíme na druhú stranu a necháme ich v rúre ešte 10 minút.
Tesne pred dokončením môžeme ešte posypať hrubozrnnou soľou a necháme aspoň 5 minút prejsť tepelnou úpravou.
Zdroj: Teleráno, zg, foto: Vladimír Šimíček
FacebookTwitterPinterest

Viac vegetariánskych receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia