Zabudol som hesloRegistrácia

Hovädzie (42)

Zoraď podľa:

Grilované Rib Eye steaky s omáčkou chimichurri
Grilovacia sezóna sa začala, vyskúšajte niečo nové.

Chimichurri je korenená bylinková omáčka doplnená kápiou, limetkovou šťavou a olivovým olejom. Pôvod je v Argentíne.

Tip: Rib Eye Steak je krásny kus hovädzieho mäsa z rebrovej časti - jedná sa o plátok boku. Rib Eye Steak čiže vysokej roštenky je jeden z najlepších plátkov hovädzieho mäsa.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


2 osoby

2 PL (30 ml) červeného vinného octu
1 PL (15 ml) citrónovej šťavy
4 strúčiky cesnaku nasekaná na jemno
1 ČL (5 ml) soli a čierneho korenia
½ ČL (2 ml) štipľavých čili vločiek
1 bobkový list
3 PL (45 ml) olivového oleja
½ hrnčeka (125 ml) petržlenovej vňate nasekanej na jemno
2 „rib eye“ steaky, každý asi 175 g

Pracovný postup

Na omáčku chimichurri zmiešajte ocot s citrónovou šťavou, cesnakom, polovicou soli a čierneho korenia, štipľavými chilli vločkami a bobkovým listom.
Primiešajte olivový olej a šľahajte, kým sa všetko pekne neprepojí. Pridajte petržlenovú vňať. Nechajte aspoň 15 minút odstáť. Bobkový list odstráňte.
Medzitým osušte steaky papierovou utierkou. Z oboch strán ich posypte zvyšnou soľou a čiernym korením.
Ugrilujte, potom steaky presuňte na tanier a zakryte alobalom. Nechajte 5 minút odpočívať.
Omáčku chimichurri podávajte samostatne alebo ňou mäso trochu pokvapkajte.
Zdroj: zg
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia