Zabudol som hesloRegistrácia

Hydina (74)

Zoraď podľa:

Kuracie prsia s medovou omáčkou Hoisin
Recept si môžu prispôsobiť aj vegetariáni.

Grilovaná dobrota vhodná nielen na obed.

Tip: Hoisin omáčka tzv. čínska barbecue omáčka, je tmavá, hustá a má mierne sladkastú chuť. Používa sa pri príprave ázijských vyprážaných jedál a ako marináda na mäso.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

½ hrnčeka (125 g) omáčky Hoisin
¼ hrnčeka (50 g) medu
2 PL (30 ml) citrónovej šťavy
2 PL (30 ml) sójovej omáčky
1 PL (15 ml) sezamového oleja
1 PL (15 ml) strúhaného zázvoru
4 strúčiky cesnaku (drvené)
4 kuracie prsia (bez kože a kostí
pražené sezamové semienka
šalotka nakrájaná na plátky

Pracovný postup

Premiešajte omáčku Hoisin s medom, citrónovou šťavou, sójovou omáčkou, sezamovým olejom, zázvorom a cesnakom tak, aby sa dobre spojili.
Polovicu zmesi presuňte do misy, ktorá je vhodná na používanie v mikrovlnnej rúre. Ohrejte na maximálnom výkone 60 až 90 sekúnd alebo kým sa zo zmesi nezačne dymiť. Odložte na stranu.
Mäso vložte do uzavierateľného plastového vrecka a prilejte zvyšnú časť zmesi. Marinujte 30 minút pri izbovej teplote alebo až 24 hodín uložené v chladničke.
Platničky trochu postriekajte olejom v spreji a mäso ugrilujte.
Nakrájajte na plátky a zľahka prelejte zvyškom zmesi. Tesne pred podávaním posypte sezamovými semienkami a šalotkou.
Zdroj: zg, foto: tefal
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z hydiny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia