Zabudol som hesloRegistrácia

Vegetariánske (237)

Zoraď podľa:

Brokolicové krokety
Mirka Luberdová pripravila v Teleránovej kuchyni.

Zdravý recept z kuchyne HÝBSA.

Tip: Ak chcete, aby si brokolica zachovala zelenú farbu a varíte ju vo vode, nie pare, tak pridajte do vody trošku citrónu.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

2 hlavy brokolice
2 zemiaky
1 vajce
1/2 hrnčeka parmezánu (alebo vami obľúbeného tvrdého syru)
1/2 hrnčeka mandľovej múky
2 lyžice čerstvého petržlenu
1/4 cibule
morská soľ
sušený cesnak
čierne korenie

Pracovný postup

Brokolicu a očistené zemiaky pripravíme na pare (zhruba 8-10 minút). Necháme vychladnúť a následne pokrájame na čo najmenšie kúsky.
Do veľkej misy dáme posekanú zmes, vajíčko, parmezán, mandľovú múku, petržlen, cibuľku, cesnak a peper. Všetko poriadne premiešame.
Rukou potom vytvárame malé kroketky, ktoré položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov. V polovici pečenia opatrne kroketky pretočíme na druhú stranu.
Zdroj: Teleráno, zg, foto: Vladimír Šimíček
FacebookTwitterPinterest

Viac vegetariánskych receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia