Zabudol som hesloRegistrácia

Vegetariánske (237)

Zoraď podľa:

Shitake rizoto z čiernej ryže
Zdravý obed alebo večera od ambasadorky HÝBSA.

Dobré jedlo za pár minút.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

1 a 1/2 hrnčeka čiernej ryže
200 g shitake hríbov
strúčik cesnaku
1 fenikel
5 cherry rajčín
1 cuketa
pár lístkov čerstvej šalvie
maslo
ghee maslo
himalájska soľ

Pracovný postup

Čiernu ryžu dôkladne opláchneme. Necháme odkvapkať a zatiaľ si v hrnci, kde budeme ryžu variť roztopíme plátok masla a orestujeme na ňom pár lístkov čerstvej šalvie. Pridáme odkvapkanú ryžu a za stáleho miešania dôkladne premiešame - maximálne jednu minútku, aby nám neprihorela. Zalejeme zhruba 3 až 4 násobkom vody ako bol pomer ryže a necháme zovrieť.
Následne stíšime intenzitu ohrevu a necháme variť zhuba 40-45 minút. Keď nám z povrchu zmizne voda, môžeme hrniec dať z ohrevu dole, prikryť a nechať dôjsť ešte pod pokrievkou.
Kým sa ryža varí, začneme si pripravovať zeleninovú zmes. Fenikel očistíme od vrchnej šupky a stredovej bulvy. Nakrájame na kocky.
Shitake hríby opláchneme a tiež nakrájame na malé kúsky. Rovnako postupujeme aj s cuketou, ktorú si predtým ošúpeme. Cherry rajčinky rozdelíme na štvrtinky.
Na panvici roztopíme ghee maslo a na prudšom ohni opražíme fenikel do chrumkava. Keď je hotový, pridáme odkvapkané shitake hríby a cuketu. Tiež poriadne orestujeme.
Keď máme všetky ingrediencie opečené do chrumkava, pridáme pokrájané paradajky, pretlačený cesnak a najskôr teraz zmes ochutíme soľou. Inak by nám shitake a cuketa pustili vodu a neopiekli by sa. Všetko necháme spolu podusiť pár minút.
o hotovej zmesi pridáme čiernu ryžu a dôkladne premiešame.
Hotové rizoto môžeme ešte dochutiť čerstvou nakrájanou cherry rajčinkou, ktorá dodá pokrmu sviežosť.
Zdroj: Teleráno, zg, foto: Vladimír Šimíček
FacebookTwitterPinterest

Viac vegetariánskych receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia