Zabudol som hesloRegistrácia

Hydina (74)

Zoraď podľa:

Kurča s hubami, paradajkami a slaninkou
Milujete huby? Tak s týmto receptom si prídete na svoje!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

4 ks kuracích dielov (stehná, prsia)
2 PL hladkej múky
2 PL olivového oleja
150 g sušenej alebo anglickej slaninky
2 cibule
300 g zmesi húb (kuriatka, suchohríby, hliva,...)
1 ČL mletej papriky
2 strúčiky cesnaku – rozdrvené
1 PL čerstvého oregana
125 ml bieleho vína
400 g konzerva čerešňových paradajok
250 ml hydinového vývaru
morská soľ
čerstvo namleté korenie
bageta

Pracovný postup

Rúru predhrejeme na 180°C
Kuracie mäso umyjeme, osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke
Na panvici rozohrejeme olej a mäso na ňom sprudka opečieme zo všetkých strán do červena. Hotové mäso preložíme do zapekacej nádoby
V tej istej panvici orestujeme nakrájanú slaninku a pridáme ju k mäsu
Opäť do tej istej panvice nasypeme nakrájanú cibuľu, huby, papriku a cesnak a restujeme asi 5 minút
Ochutíme oreganom, podlejeme vínom a krátko povaríme, kým sa alkohol neodparí. Pridáme paradajky z konzervy, podlejeme vývarom a dochutíme soľou a korením
Necháme prevrieť, nalejeme na kuriatko do zapekacej misy a zľahka premiešame
Zakryjeme a pečieme asi 30 minút , potom odklopíme a pečieme ešte 10 minút
Podávame s opečenou bagetou alebo so zemiakovou kašou.
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z hydiny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia