Zabudol som hesloRegistrácia

Zeleninové (207)

Zoraď podľa:

Karfiolová pizza
Ďalší z receptov z Teleránovej kuchyne HÝBSA.

Toto jedlo vymyslela Mirka Luberdová pre syna.

Tip: Ako oblohu môžete použiť čokoľvek, čo máte radi. Mirka Luberdová v tomto recepte použila paradajkový pretlak, mozarellu, cibuľu a 1 konzervu tuniaka vo vlastnej šťave.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


-

1/2 hlavičky karfiolu
1/2 lyžičky kurkumy a sladkej mletej papriky
majorán
1 vajíčko

Pracovný postup

Surový karfiol posekáme v mixéry, prípadne ho na drobno nakrájame. Pokiaľ použijete mixér, dajte pozor na to, aby ste ho nerozmixovali na kašu.
Do posekaného karfiolu pridáme vajíčko a koreniny. Všetko dôkladne premiešame.
Plech vystelieme papierom na pečenie. Pomocou lyžičky vytvoríme "cesto" hrubé cca 4-5mm.
Plech umiestnime do nižšej časti rúry. Rúru predhrejeme na 200-210 stupňov. Dáme piecť, až kým nám kraje nezozlatavejú.
Predpečenú pizzu vyberieme. Dáme na ňu paradajkový pretlak a dozdobíme oblohou.
Všetko zapečieme vo vrchnej časti rúry, ale už znížime jej teplotu na 180 stupňov.
Zdroj: Teleráno, zg, foto: Vladimír Šimíček
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov zo zeleniny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia