Zabudol som hesloRegistrácia

Zeleninové (202)

Zoraď podľa:

Domáca pizza z mandľového mlieka
Mirka Luberdová pripravila v Teleránovej kuchyni.

Zdravý obed alebo večera o ambasadorky HÝBSA.

Tip: Krémovejšiu a smotanovejšiu konzistenciu získate, pokiaľ mixujete mlieko v pomere 1:2 v prospech vody. Pokiaľ ho môžete použiť v omáčke, pri ktorej docielime zhustujúcejší efekt, pridáme lyžicu arrowroot alebo kuzu prášku.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


5 osôb

PIZZA
250 ml domáceho mandľového mlieka
100 g špaldovej múky alebo bezlepkovej zmesi na pečenie
1/2 lyžičky himalájskej soli
1 vajíčko
čerstvá pažítka
sladké curry
1/2 strúčiku pretlačeného cesnaku
1 mozarella
2 veľké paradajky
1 jarná cibuľka

MANDĽOVÉ MLIEKO
1 hrnček ošúpaných mandlí (namočené na 8-12 hodín)
4 hrnčeky studenej vody

Slaná verzia:
1/2 lyžičky červenej mletej papriky
štipka mletej kurkumy
1 lyžica himalájskej soli

Pracovný postup

MANDĽOVÉ MLIEKO - V mixéri rozmixujeme vopred namočené mandle s vodou. Pokiaľ chcete úplne tekuté orechové mlieko, môžete ho precediť cez jemné sitko alebo plátno (môžete použiť aj bavlnenú detskú plienku vypratú bez aviváže).
PIZZA - Mandľové domáce mlieko si vyrobíme podľa receptu. Zmiešame ho s vami zvolenou múkou.
ridáme vajíčko, na drobno posekanú pažítku, pretlačený cesnak a posolíme. Všetko poriadne premiešame a prípadne aj dochutíme so sladkým curry.
Vymiešanú zmes nalejeme do malej zľahka vymazanej zapekacej misky. Korpus necháme piecť na 200 stupňov, až kým sa neprestane špáradlo v strede lepiť.
Potom korpus vyberieme. Ozdobíme surovinami a dáme ešte na chvíľu zapiecť.
Zdroj: Teleráno, zg, foto: Vladimír Šimíček
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov zo zeleniny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia