Zabudol som hesloRegistrácia

Zeleninové (205)

Zoraď podľa:

Plnené cukety à la lasagne
Recept od šéfkuchára Daniela Hrivňáka.

Jedlo, ktoré zvládne aj začiatočník v kuchyni.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

4 cukety (nie príliš tenké)
1 kelímok cottage cheese
1 vajce
250g mletého hovädzieho mäsa
150g mozzarelly
60g strúhaného parmezánu
1/2 šálky nakrájanej petržlenovej vňate
4 PL olivového oleja
1 a 3/4 šálky drvených paradajok alebo paradajkového pyré
soľ, mleté korenie
1 PL bazalky

Pracovný postup

Rúru si dáme vyhriať na 200 stupňov Celzia. Cukety rozrežeme pozdĺžne na polovice, vnútro polievkovou lyžicou vydlabeme tak, aby nám vznikli loďky.
Zmliešame cottage cheese s petržlenovou vňaťou a vajíčkom, ochutíme soľou a korením. Primiešame polovicu nastrúhanej mozzarely a parmezánu.
Na rozohriatej panvici s 2 lyžicami olivového oleja orestujeme mleté mäso, ochutíme soľou a korením, keď zhnedne, pridáme paradajkové pyré a bazalku, prehrejeme a odstavíme zo sporáka.
Cukety zvnútra potrieme olivovým olejom a vložíme do zapekacej misky, ktorej dno jemne pretrieme olivovým olejom.
A vrstvíme takto- na spodok cuketovej loďky dáme cottage cheesovú zmes, cca 2 až 3 lyžice, ďalšiu vrstvu tvorí mäsovo - paradajková omáčka.
Zapekaciu nádobu prikryjeme (môžme použiť alobal) a dáme piecť do rúry.
Po 30 minútach vytiahneme, odkryjeme a vrch lodičiek posypeme zostávajúcou mozzarellou a parmezánom.
Vrátime do rúry a keď sa syr roztopí (cca 5 minút), vyberieme a servírujeme posypané bylinkami.
Zdroj: Teleráno, zg
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov zo zeleniny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia