Zabudol som hesloRegistrácia

Ryby a morské plody (71)

Zoraď podľa:

Lososový tatarák s cottage cheese a toastami
Rýchle, chutné jedlo pre nečakanú návštevu.

V Teleráne čaroval šéfkuchár Daniel Hrivňák.

Tip: Hotové jedlo môžeme dozdobiť kyslou smotanou, plátkom citróna, pažítkou a 2 až 3 melba toastami.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

300g údeného lososa
4 PL Cottage cheese
1 šalotka (alebo červená cibuľa)
morská soľ
1 KL olivového oleja
1-2 PL šťavy z citróna
čierne korenie
nasekaná pažítka
6 plátkov sendvičového alebo tmavého chleba

Pracovný postup

Lososa pokrájame na čo najmenšie kúsky.
Pridáme nadrobno pokrájanú šalotku, cottage cheese a všetky ostatné ingrediencie. Dobre premiešame a dáme do chladničky, aby sa prepojili všetky chute.
MELBA TOUSTY - Plátky chleba dáme do toastera na nižšiu teplotu, aby boli zlatisté, ale nie tmavé. Ešte kým vychladnú, vrúbkovaným nožom rozrežeme pozdĺžne na polovice, aby nám vznikli 2 tenké plátky chleba.
Prekrojíme na trojuholníky, jemne pokvapkáme olivovým olejom a soľou a dáme zpiecť do rozohriatej rúry neopečenou stranou nahor, stredná teplota, vrchný ohrev, aby sa chlebíky opiekli dozlatista aj z vnútornej strany.
Po pár minútach sú melba toasty hotové. Necháme úplne vychladnúť.
Lososovú zmes vytiahneme z chladničky a servírujeme za pomoci kovového krúžka.
Zdroj: Teleráno, zg
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z rýb

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia