Zabudol som hesloRegistrácia

Chuťovky (161)

Zoraď podľa:

Koláč zaneprázdnenej gazdinej
Piekli sme v Teleráne.

Sladkosť za pár minút pre celú rodinu.

Tip: Kedy je koláč upečený? To zistíme tak, že doň zapichneme suché špáradlo a keď ho vytiahneme, ostane suché.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


-

3 celé vajcia
1 a ½ šálky trstinového cukru
1 šálka polohrubej špaldovej celozrnnej múky
1 šálka špaldovej krupice
1 šálka nemletého maku
1 prášok do pečiva
½ šálky oleja
1 šálka mlieka
hrsť vopred namočených hrozienok
hrsť nahrubo nasekaných orechov
domáci džem na potretie - prípadne môžeme dekorovať plátkami citróna.

Pracovný postup

Najskôr zmiešame suché suroviny a potom pridáme mokré, hrozienka a orechy.
Vypracujeme hladké cesto, ktoré vylejeme na papierom vystlaný plech.
Pečieme pri 180 stupňov asi 20 minút, resp. kým nie je koláč upečený.
Necháme ho vychladnúť a potom ho potrieme domácim džemom. Navrch môžeme postrúhať čokoládu alebo ho poliať čokoládovou polevou.
Zdroj: moje-jedlo.sk,Teleráno, zg; ilufoto: IngridHS/shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Viac chuťoviek

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia