Zabudol som hesloRegistrácia

Ryby a morské plody (71)

Zoraď podľa:

Marinovaný losos od šéfkuchára
Ryba je dôležitý zdroj vitamínov pre naše zdravie.

Trošku náročný pripravil Tomáš Šomody.

Tip: Servírovanie - Na tanier sa natrie krém zo smotany. Poukladajú sa naň tenké plátky lososa, kúsky Knäckebrotu, čerstvého kôpru a primerane sa losos zaleje cviklovou omáčkou.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


5 osôb

600 g čerstvého lososa
5 cl bylinkový destilát
100 g kryštálový cukor
2 dcl smotany 33 %
40 g roztierateľný smotanový krém
2-3 dcl cviklová šťava alebo džús
1 citrón
čerstvý kôpor
knäckebrot
morská soľ

Pracovný postup

MARINOVANÝ LOSOS - rybu očistíme od kože a tukov a nakrája sa na 2 cm hrubé plátky.
Zmiešame morskú soľ s cukrom a kôrpom, kôrou z polovice umytého citróna a losos sa zasype z oboch strán a necháme marinovať aspoň 4 hodiny v chladničke. Následne zalejeme destilátom nechá marinovať cez noc v chladničke.
Pred servírovaním lososa zľahka opláchneme vodou a narežeme na tenké plátky.
KRÉM Z TAKMER SPÁLENEJ SMOTANY - Nechá nahriať malú teflónovú panvicu na prudkom ohni asi 2 až 3 minúty.
Následne naleje do panvice smotanu, ktorú zredukujeme. Smotana začne v panvici karamelizovať až prihárať. Naspodku panvice za bude vytvárať hnedý povlak. Následne smotanu odstavíme ihneď z ohňa a primiešame smotanový krém. Zľahka solíme a necháme vychladnúť.
CVIKLOVÁ OMAČKA - cviklovú šťavu zredukujeme na malom ohni na hustú omáčku. Podľa potreby dochutíme ešte kryštálovým cukrom a kvapkami citrónovej šťavy.
Zdroj: zg, foto: Sheraton Bratislava Hotel
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z rýb

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia