Zabudol som hesloRegistrácia

Zeleninové (207)

Zoraď podľa:

Cviklovo pohánkové fašírky s poľníčkom
Zdravý obed, ktorý máte hotový za necelú hodinku.

Toto je ďalší z úžasných receptov ambasadorky HÝBSA Mirky Luberdovej.

Tip: Dôležitá rada pred prípravou - pohánku opláchneme a necháme namočenú v mise so studenou vodou v chlade aspoň 8 hodín.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

60 g surovej pohánky
125 g surovej cvikly
80 g mrkvy
4 jarné cibuľky
2 vajíčka
60 g jemných ovsených vločiek
morská soľ
30 g slnečnicových semiačok
20 g píniových orieškov
1 lyžica konopných semienok
kokosový tuk bez príchute

Pracovný postup

Cviklu, mrkvu a cibuľu ošúpeme a nakrájame na kocky. Vložíme ich do mixéru, kde ich pomaly mixujeme kým nebudú spolu spojené do kompaktnej masy.
Potom pridáme scedenú pohánku, soľ, vajíčka a vločky. Všetko spolu opäť mixujeme, kým sa všetko nespojí.
Slnečnicové, píniové a konopné semienka nakoniec pridáme do zmesi a opäť zľahka mixujeme.
Hotovú zmes necháme odstáť hodinku v chlade.
Vychladenú zmes rozdelíme na 4 veľké, alebo 6 malých fašírok. Vymodelujeme rukami a pečieme na silne zohriatom kokosovom tuku na panvici z oboch strán.
Šalát pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou.
Zdroj: Teleráno, zg, foto: Vladimír Šimíček
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov zo zeleniny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia