Zabudol som hesloRegistrácia

Sladké (157)

Zoraď podľa:

Jablkovo ovsený koláč
Pripravila ho Mirka Luberdová v Teleránovej kuchyni.

Zdravá sladkosť od ambasadorky Hýbsa.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


-

250 g jemných ovsených vločiek
80 g strúhaného kokosu
80 g hrozienok
400 ml horúcej vody
400 g jabĺk
150 g bieleho jogurtu
3 vajíčka
6 lyžíc medu
pekanové orechy
kypriaci prášok s vínnym kameňom škorica

Pracovný postup

Do veľkej misy dáme vločky s kokosom a zalejeme vriacou vodou. Premiešame , pridáme biely jogurt.
Vajíčka rozdelíme na bielka a žĺtka. Z bielok vyšľaháme sneh, žĺtka zmiešame s medom a pridáme do ovsenej hmoty. Sneh zľahka primiešame do zmesi, kde sme pred tým pridali kypriaci prášok.
Hrozienka vopred namočíme do studenej vody. Potom ich scedíme a pridáme do hotovej zmesi.
Hotové cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie, alebo do muffinkových košíčkov.
Jablká nakrájame na tenučko a poukladáme na vrch. Posypeme vrch aj s jablkami škoricou. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov cca 30-35 minút.
Tesne pred dopečením koláč posypeme drvenými pekanovými orechami a zľahka pokvapkáme medom. Vytvorí to chutný karamelizovanú kôrku.
Zdroj: Teleráno, zg, foto: Vladimír Šimíček
FacebookTwitterPinterest

Viac sladkých receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia