Zabudol som hesloRegistrácia

Hydina (72)

Zoraď podľa:

Cuketové lodičky
Recept vymyslela ambasadorka Hýbsa Mirka Luberdová.

Na zdobenie môžete použiť sušenú cibuľu alebo opražené krúžky červenej cibule.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 osôb

2 veľké cukety
cesnak
2 šalotky
4 plátky morčacích (alebo bio kuracích) pŕs
malý paradajkový pretlak bez konzervantov alebo domáca paradajková omáčka
1 PL oregana
morská soľ
hroznový olej

Pracovný postup

Poriadne umyte cuketu pretože šupy na nich ponechávame. Vnútro cukety pomocou lyžice očistíme od semiačok. Vytvoríme hlbší ,,žľab'', ale opatrne aby sme neporušili šupku.
Vnútro cukety môžeme pokvapkať pár kvapkami olivového oleja a zľahka vytrieť paradajkovým pretlakom. Takto pripravené lodičky naplníme zmesou mäska, ktorú si pripravíme nasledovne.
Na panvičke rozohrejeme hroznový olej. Zľahka na ňom orestujte na drobno pokrájanú šalotku a pretlačený cesnak. Kuracie alebo morčacie pomelieme mlynčekom na mäso, prípadne násadou na food procesore. Sk sa vám mäso nedá pomlieť, tak ho nakrájajte na čo najmenšie kúsky.
Následne ho pridáme na panvičku. Zľahka orestujeme a zalejeme zvyšným paradajkovým pretlakom, ktorý dochutíme oreganom, prípadne čiernym mletým korením (ak nerobíte zmes aj pre deti). Všetko spolu necháme chvíľku variť.
Keď nám zmes začne bublať, odstavíme ju z ohňa a naplníme ňou predpripravené cukety.
Položíme ich na plech potretý olejom a dáme zapiecť do rúry na 200-225 stupňov (podľa kvality rúry) zhruba 20 minút.
CIBUĽOVÉ KRÚŽKY - Cibuľu očistíme a nakrájame pozdĺžne na veľké hrubšie krúžky. Vyváľame ich v miske s bezlepkovou múkou alebo hraškovou.
a panvici si rozpálime kokosový tuk bez príchute alebo hroznový olej. Pridáme pretlačený cesnak (môžete vynechať) a obalené krúžky cibule poriadne orestujeme.
Hotové lodičky tesne pred dopečením posypeme nami zvolenou posýpkou a necháme zapiecť na 5 minút.
Zdroj: Teleráno, zg
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z hydiny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia