Zabudol som hesloRegistrácia

Fit (160)

Zoraď podľa:

Cuketové tagliatelle
Recept na veľkú, prípadne dve malé porcie.

Jedlo od ambasadorky Hýbsa Mirky Luberdovej, ktoré sa hodí na obed i večeru..

Tip: Príjem aspoň 4 kusov prepeličích vajíčok denne výrazne podporuje mužskú potenciu. Bohatý obsah omega 3 a 6 mastných kyselín ovplyvňuje kardiovaskulárny systém.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


2 osoby

2 veľké cukety
3 stonky zelenej špargle
5 cherry paradajok
3 lístky čerstvej bazalky
1/2 avokáda
malý strúčik cesnaku
1 prepeličie vajíčko
olivový olej na varenie
kurkuma
píniové oriešky
horčičné semienka

Pracovný postup

Cukety očistíme od šupky a následne pokračujeme v ,,šúpaní " cukety pomocou škrabky na čistenie zeleniny po dĺžke, čím si vyrobíme cuketové tagliatelle.
Takto upravenú cuketu sparíme v parnom hrnci (stačí pár minút). Takto upravená je ľahšie stráviteľná. Toto jedlo je možné pripraviť si aj v RAW forme, pokiaľ vynecháte vo všetkých krokoch tepelnú úpravu.
OMÁČKA - Olivový olej na varenie necháme zohriať na panvici a pridáme na polovicu rozkrojené cherry paradajky. Orestujeme ich až pokiaľ z nich neschádza šupka. Potom pridáme pretlačený cesnak, himalájsku soľ a ešte chvíľu necháme restovať.
Pridáme špargľu a zvyšok cukety (ak ste sa ho rozhodli použiť). Dochutíme kurkumou a bazalkou. Zľahka premiešame s cuketovými tagliatelle.
V mixéri rozmixujeme avokádo s horčičnými semiačkami a píniovými jadierkami. Avokádovou zmesou dozdobíme hotové jedlo a pridáme volské oko z prepeličieho vajíčka.
Dobrá rada na záver - jadierkovú časť cukety už nešúpeme. Tú si môžete následne nakrájať na kocky do zeleninovej omáčky na tagliatelle.
Zdroj: Teleráno, zg
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia