Zabudol som hesloRegistrácia

Chuťovky (161)

Zoraď podľa:

Zdravé škoricové slimáčiky
Piekli sme v Teleráne.

Sladkosť, ktorej nebudú mať vaši nikdy dosť.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


24 kusov

CESTO
1 hrnček rastlinného mlieka (napr. ryžového)
½ hrnčeka kokosového cukru
2 a ½ hrnčeka hladkej celozrnnej špaldovej múky
1 jablko
šťava z ½ citróna
2 ČL prášku do pečiva
½ balíčka sušeného droždia
soľ

PLNKA
2 PL kokosového cukru
2 ČL mletej škorice
1 jablko
3 PL maslo ghee
1 vajíčko na potretie

NA POSYPANIE
1 ČL škorice
1 PL agáve sirupu

Pracovný postup

Mlieko, droždie, jablko nakrájané na mesiačiky, cukor, citrón a soľ vymixujeme do kompaktnej tekutiny vo výkonnom mixéri.
V miske si preosejeme múku a prášok do pečiva. Postupne do nej vypracujeme vymixovanú mokrú zmes. Miesime asi 5 minút. Necháme na teplom mieste kysnúť aspoň 30 minút.
Kým cesto kysne, olúpeme a postrúhame 1 jablko a dáme ho ohriať v hrnci. Keď zmäkne, vymixujeme ho na jablkové pyré.
Po vykysnutí cesta si poriadne pomúčime pracovnú plochu a vyvaľkáme obdĺžnik o hrúbke asi 3 - 4 mm. Cesto potrieme najprv maslom Ghee, potom jablkovým pyré, posypeme mletou škoricou a kokosovým cukrom. Cesto pomaly rolujeme do rolády.
Vzniknutú roládu nakrájame na kúsky hrubé asi 1,5 - 2 cm.
Muffinkovú formu jemne vymažeme maslom ghee a naukladáme do nej nakrájané slimáčiky. Dáme na teplé miesto a necháme kysnúť ďalších 30 minút.
Po vykysnutí nastavíme rúru na 180oC a pečieme asi 25 minút.
Po upečení posypeme ešte škoricou a polejeme sirupom agáve.
Zdroj: Teleráno, zg
FacebookTwitterPinterest

Viac chuťoviek

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia