Zabudol som hesloRegistrácia

Vegetariánske (232)

Zoraď podľa:

Bezlepkové a bezlaktózové banánovo-ovsené tyčinky
Sú vhodné na cesty, šport, do prírody, do práce, či školy.

Jednoduchý recept na energetické tyčinky, ktorými dokáže hravo nahradiť kupované bežne v obchode.

Tip: Môžeme si pripraviť aj bezlepkovú verziu tyčiniek, ak použijeme ovsené vločky, kde je garancia bezlepkovosti. Výborne chutia s jogurtom, ovocím alebo orieškami.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


16 osôb

450 g zrelých banánov
40 ks mandlí (mandľových lupienkov)
250 g ovsených vločiek
40 g sušených datlí
40 g sušených brusníc (akékoľvek sušené ovocie: marhule, hrozienka, slivky a pod.)
15 g vanilkového cukru (alebo pár kvapiek vanilkového extraktu)
10 g mletej škorice

Pracovný postup

Vidličkou roztlačíme 3 veľké zrelé banány na hladkú kašu. Pridáme ovsené vločky, nakrájané sušené ovocie a mandľové lupienky. Pridáme škoricu a vanilkový extrakt.
Všetko dobre premiešame a dáme do formy, ktorú sme si vyložili papierom na pečenie. My sme použili formu rozmerov 16,5 a 25,5 cm. Zmes lyžicou riadne utlačíme.
Rúru predhrejte na 180 °C a pečieme cca 30 - 35 minút.
Upečené rezy necháme vychladnúť a až potom nakrájame.
Nezabudnite, že rezy skladujeme v suchej nádobe a v chlade.
Zdroj: Teleráno, zg
FacebookTwitterPinterest

Viac vegetariánskych receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia