Zabudol som hesloRegistrácia

Zeleninové (197)

Zoraď podľa:

Zelerový šalát
chudnem - rozumne s Juliou Rašlovou

Zelerový šalát je skvelou alternatívou ku klasickému majonézovému šalatu. Ak si vo sviatočné dni doprajeme tento šalát, navaríme zdravo, chutne a naše telo obohatíme aj o zdraviu prospešné látky.

Tip: Zelerový šalát vám ušetrí neskutočne veľa kalórií a môžete si na ňom pochutiť bez obáv o svoju líniu. Navyše zeler je veľmi zdravý, má nízku kalorickú hodnotu len 19 kcal na 100g a okrem vitamínov a minerálnych látok obsahuje vlákninu, ktorá dobre pôsobí na naše trávenie. Ak si ho pripravíte ako sa hovorí na skus ,uchováte v ňom už spomínané minerály a vitamíny , ktoré sa tepelnou úpravou znehodnocujú.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4

300 g zeler

100 g mrkva

50 g kyslé uhorky( nakladané)

140 g grécky jogurt Milko

100 ml voda z uvarenej mrkvy

1 vajce uvarené na tvrdo

1 menšia cibuľa

morská soľ

čierne korenie

Pracovný postup

Očistený zeler, nakrájame na malé kocky. Zapekaciu misku vystelieme papierom na pečenie. Uložíme nakrájaný zeler vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Pečieme cca 45 minút.
Ošúpeme mrkvu a uvaríme vo vode na skus, nie úplne do mäkka . Približne 1 dcl vody si odložíme na neskôr.
Počas pečenia zeler premiešame, aby sa rovnomerne opiekol. Keď je zeler mäkký necháme ho vychladnúť .
Pokiaľ zeler chladne nadrobno nakrájame mrkvu, cibuľu, uhorky, vajce. postupne k nemu pridávam cez mriežku na šalát , uvarenú mrkvu, vajce, a nadrobno nakrájané uhorky a cibuľu
Vychladnutý zeler presypeme do väčšej misy a pridávame k nemu pripravenú zeleninu.
Ochutíme soľou, čiernym korením. Zalejeme jogurtom a premiešame. Ak by sa vám zdal šalát hustý, môžete ho zriediť trochou vody z uvarenej mrkvy. Necháme zachladiť a môžeme servírovať.
FacebookTwitterPinterest

Nutričné hodnoty

Energetická hodnota 150 g porcie predstavuje 303 kj - 72 kcal .

  • Tuky g 1,35

  • Sacharidy g 9,45

  • Bielkoviny g 5,1

Viac receptov zo zeleniny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia