Zabudol som hesloRegistrácia

Zeleninové (202)

Zoraď podľa:

Polievka zo bielej a zelenej špargle so strateným vajíčkom
Recept z pravidelnej teleránovej kuchyne Hýbsa.

Náročnejšie na prípravu, ale chuť bude stáť za to.

Tip: Odporúčame celú polievku ešte prepasírovať. Zbavíme sa tak všetkých tvrdých šúp, ktoré sa nám nepodarí očistiť zo špargle a polievka bude úplne lahodná. V prípade vajíčka - ak máte malé dieťa a vadilo by im roztekajúce sa vajíčko, zvoľte radšej iný druh prípravy.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

400 g bielej špargle
400 g zelenej špargle
1/2 malej lyžičky mletého zázvoru
1-2 malé lyžičky morskej soli
2 lyžičky citrónovej trávy
2 šalotky
1 mrkva
ghee maslo
1 vajíčko
ocot
soľ

Pracovný postup

Bielu špargľu dôkladne ošúpeme od vrchnej tvrdej šupky. Zelenú stačí dôkladne umyť. Dva kúsky zelenej špargle si necháme na záver surové. Zvyšok umyjeme a nakrájame na tretinky.
Ghee maslo rozpustíme a orestujeme na ňom šalotku.
Pridáme na drobno postrúhanú mrkvu a necháme ju jemne opiecť. Potom pridáme špargľu a rýchlo podusíme.
Pridáme soľ a ak máte radi exotické chute, tak zázvor a citrónovú trávu. Všetko spolu dôkladne premiešame a zalejeme čistou vodou.
Varíme v prikrytom hrnci zhruba 15 minút. Ručným mixérom rozmixujeme celú polievku do krémova.
Zvyšné zelené špargle si surové pokrájame na drobné kúsky a tesne pred podávaním ich pridáme do polievky. Môžeme jemne zmiešať so soľou a pridáme štipku sladkej papriky alebo chilli.
Všetko spolu opäť premiešame a necháme prevrieť. Na záver si nakrájame surovú zelenú špargľu a posypeme ňou servírovanú polievku.
STRATENÉ VAJÍČKO - Vriacu vodu v malom kastróli zľahka osolíme. Vajíčko rozbijeme a pridáme do malého hrnčeka kde máme zhruba 1,5 decilitra octu. NEMIEŠAME!
Vo vriacej vode vytvoríme vír pomocou lyžice. Do víru rýchlo vylejeme obsah hrnčeka.
Vajíčko necháme variť 2-3 minúty a potom ho opatrne vyberieme lyžicou. Servírujeme na vrch polievky.
Zdroj: Teleráno, zg, foto: Peter Žákovič
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov zo zeleniny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia