Zabudol som hesloRegistrácia

Chuťovky (159)

Zoraď podľa:

Quinoovo-špargľové muffiny
Zdravý recept na vaše raňajky alebo večeru.

Varili sme v Teleráne.

Tip: Malé upozornenie - hmota vyjde na zhruba 8 muffinov. Ak ich chcete viac, zdvojnásobte resp. strojnásobne dávku.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


5 osôb

150 g uvarenej quinoi
60 g celozrnnej múky
130 g polenty
1 PL prášku do pečiva z vínneho kameňa
štipka sódy bikarbóny
1/2 lyžičky arrowroot prášku
250 ml mandľového mlieka
3 PL olivového oleja
3 vajíčka
hrsť sušených paradajok v oleji
4 ks zelenej špargle

Pracovný postup

V jednej miske pripravíme cesto zmiešaním polenty, múky, quinoi, prášku do pečiva, sódy bikarnóny, na drobno posekyných sušených paradajok, na drobno posekanej špargle a soli.
V druhej vymiešame mandľové mlieko s vajíčkami, olejom a arrowroot práškom.
Následne všetko jemne zmiešame a vytvoríme hladké cesto.
Muffinový plech vymastíme, vložíme papierové košíčky do jednotlivých otvorov a nalejeme do nich cesto.
Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov až kým sa nám neprestane lepiť drevené špáradlo v strede muffinu.
Zdroj: Teleráno, zg, foto: Peter Žákovič
FacebookTwitterPinterest

Viac chuťoviek

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia