Zabudol som hesloRegistrácia

Sladké (167)

Zoraď podľa:

Petržlenovo-orechový koláč s krémom
Poznáte mrkový, ale petržlenový? Vyskúšajte ho!

Zdravá sladkosť od ambasadorky Hýbsa Mirky Luberdovej.

Tip: Upečenosť koláča skontrolujeme ho pomocou zapichnutia dreveného špáradla do stredu. Hotový je vtedy, ak ho vytiahnete a je suché.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


-

150 ml olivového alebo hroznového oleja (bez výraznej chuti - čím neutrálnejší, tým lepší)
150 g hnedého cukru
3 vajíčka
150 g celozrnnej pšeničnej múky
2 lyžičky sódy bikarbóny
1 lyžička prášku do pečiva
1 lyžička soli
1 lyžička mletej škorice
1 lyžička chai tee korenia
125 g petržlenu
100 g vlašských alebo pekanových orechov

KRÉM
40 g mäkkého masla
60 g hnedého cukru
150 g smotanového syra
postúhaná pomarančová kôra
sušená pomarančová kôra
opražené pekanové orechy

Pracovný postup

Trúbu vyhrejeme na 170 stupňov, teplovzdušnú na 150 stupňov. Formu na srnčí chrbát vymažeme alebo vystelieme papierom na pečenie.
Olej spolu s cukrom a vajíčkom vyšľaháme do krémovej peny. Postupne pomocou lyžice zmiešame múky, sódu a prášok na pečenie
Následne dochutíme zvyšnými ingredienciami, na jemno nastrúhaným petržlenom a nasekanými orechmi. Koláč pečieme 40 minút.
KRÉM - Pripravíme ho vyšľahaním cukru a masla pomocou metličiek.
Potom pridávame smotanový syr a postrúhanú kôru z pomaranču.
Natrieme ho na vychladený koláč a necháme odstáť.
Ozdobíme sušenou pomarančovou kôrou a na sucho opraženými pekanovými orechmi.
Zdroj: Teleráno, zg, foto: Vladimír Šimíček
FacebookTwitterPinterest

Viac sladkých receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia