Zabudol som hesloRegistrácia

Sladké (171)

Zoraď podľa:

Jogurtovo pohánkové lievančeky
Zdravá sladkosť do Mirky Luberdovej.

Ďalší z receptov v rámci teleránovej rubriky Hýbsa.

Tip: Sušený vanilkový lusk po použití dajte do hnedého cukru a ten ním príjemne nasiakne.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

2 vajíčka
2 lyžičky vanilkového cukru
1 lyžička prášku do pečiva
1/2 lyžičky sódy bikarbóny
400 ml kefiru alebo kvalitného jogurtu
80 g pohánkovej múky
140 g celozrnej alebo hladkej špaldovej múky
2 lyžičky chia semienok

DŽEM
150 - 200 g sušených sliviek
4 - 6 datlí alebo sušené figy
3-5 lyžíc vody

Pracovný postup

Múky s práškom do pečiva preosejeme cez sitko, aby bola vzdušnejšia. Všetky ingrediencie spolu zmiešame. Ak použijete jogurt namiesto kefíru, tak uberte 1-2 lyžice múky. Konzistencia by mala byť ako riedka kaša.
Na nami zvolenom rozpálenom tuku smažíme lievačeky do zlatista z každej strany (pre tých, ktorí majú radi kokos odporúčame kokosový tuk. Ak nie, tak skúste ghee maslo, prípadne hroznový olej).
Hotové lievančeky necháme na servítke odkvapkať od nadbytočného tuku. Výborne chutia s čerstvý ovocím, bio slivkovým sirupom, prípadne javorovým sirupom.
DŽEM - V malom hrnci roztopíme na drobno pokrájané sušené slivky a datle, ktoré namočíme aspoň na 1-2 hodiny, aby nám zmäkli.
Pridáme pár lyžíc vody, aby nám neprihoreli. Môžeme si na záver pomôcť ponorným mixérom, aby nám vznikla hladká kompaktná zmes.
Pokrájané kúsky koláča týmto džemom natrieme.
Zdroj: Teleráno, zg, foto: Vladimír Šimíček
FacebookTwitterPinterest

Viac sladkých receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia