Zabudol som hesloRegistrácia

Bravčové (51)

Zoraď podľa:

Filet mignon na hríbikovom rizote
Varili sme v Teleráne.

Slávnostné jedlo, ktorým môžete potešiť oslávenca.

Tip: Filet mignon (mignon je slovensky malý) je steak z malého kúsku mäsa odobratého z konca sviečkovej. Tieto plátky mäsa sa podávajú ako stredne, či krvavo prepečené.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


-

800 g bravčovej panenky
12 g grilovacieho korenia
2 dcl oleja
300 g ryže Arborio
30 g lesných hríbov
80 g šalotky
40 g cesnaku
20 g tymianu
0,8 dcl bieleho vína
125 g masla
1 dcl hubového vývaru
40 g parmezánu
morská soľ podľa chuti

Pracovný postup

RIZOTO - ryžu restujeme na oleji, pridáme soľ, zalejeme vodou 0,4 l a varíme cca. 20 min.
Na rozpustenom masle si opražíme šalotku, cesnak a mix hríbov. Pridáme tymian, ryžu a zalejeme vínom a vývarom.
Miešame do ideálnej konzistencie rizota, pridáme kúsok masla čím sa dosiahne jeho krémovosť.
MÄSO - marinovanú bravčovú panenku pomaly restujeme na rozpálenom oleji a soli zo všetkých tak,a by sme dosiahli typ prepečenia médium.
Na tanier naporciujeme kopček rizota na ktorý položíme na plátky nakrájanú panenku, posypeme parmezánom.
Zdroj: Teleráno, zg
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z bravčového

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia