Zabudol som hesloRegistrácia

Polievky (107)

Zoraď podľa:

Francúzska cibuľová polievka s čedar syrom a toustom
Je to tvrdý syr pochádzajúci z juhozápadného Anglicka (pôvodom z obce Cheddar), kde dozrieva v jaskyniach.

Takúto dobrotku sme varili v Teleráne.

Tip: Je to najrozšírenejší kravský syr na svete a jeho výroba siaha až do roku 1170. Dá sa jesť aj samostatne s bielym i červeným vínom, hodí sa k nemu aj portské.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


2 osoby

300 g cibule
60 g masla
soľ – podľa chuti
biele mleté korenie – podľa chuti
provensálske bylinky sušené
1 liter vývaru
1 dcl bieleho vína
160 g syru čedar
4 ks toastov

Pracovný postup

Na masle si urestujeme cibuľu, pridáme vývar a biele víno. Ochutíme bylinkami a necháme prevariť.
Naporciujeme do zapekacích misiek a na vrch položíme opečený toast s plátkom syra.
Dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov asi 5 minút.
Zdroj: Teleráno, zg
FacebookTwitterPinterest

Viac polievkových receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia