Zabudol som hesloRegistrácia

Šaláty (60)

Zoraď podľa:

Šalát Tabbouleh
Má pôvod v orientálnej kuchyni a môžete naservírovať i k mäsu.

V Teleráne ho pripravila foodblogerka Lucia Súkeníková.

Tip: Vziať si ho môžete aj do práce, či na cestu, ale vtedy treba mätu natrhať až tesne pred konzumáciou, pretože rýchlo sčernie.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

¾ šálky bulguru
1 šálku vody (alebo vývaru)
asi ½ lyžičky soli
cherry paradajky (asi 15 ks)
viazaničku ligurčeka alebo petržlenovej vňate
viazaničku mäty
korenie
šťavu z 1 veľkého citróna
asi 5 PL repkovo - reďkvového oleja

Pracovný postup

Bulgur opláchneme a dáme variť s vodou (alebo vývarom) a soľou na 5 minút do prikrytého kastróla, potom plameň vypneme a prikryté necháme dôjsť 10 minút.
Bulgur nasypeme do misky, aby vychladol. Potom doň primiešame šťavu z citróna a olej.
Paradajky nakrájame na štvrťky a pridáme k miske s bulgurom.
Bylinky umyjeme, odstránime hrubé stonky a nasekáme nadrobno. Pridáme do šalátu, okoreníme, ochutnáme a necháme aspoň 20 minút postáť, aby sa všetko spolu chuťovo prepojilo.
Podávame s bryndzou, s pečeným mäsom alebo so syrom Feta.
Zdroj: Teleráno, zg
FacebookTwitterPinterest

Viac šalátov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia