Zabudol som hesloRegistrácia

Zeleninové (202)

Zoraď podľa:

Perkelt z králika s batátovými gnocchi
Recept vymyslela ambasadorka Hýbsa Mirka Luberdová.

Pripravíme ho tak, ako keby sme išli variť polievku s králikom a zeleninou.

Tip: Gnocchi ( talianske halušky) výborne chutia s ghee maslom a opraženou jarnou cibuľkou.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


-

PERKELT
1/2 králika
400 ml kokosového mlieka alebo domáceho mandľového mlieka (prípadne klasickej sladkej smotany - ľahkosť jedla sa však vytratí). Túto zložku môžeme aj vynechať a spraviť ho čisto na prírodno.
3 mrkvy
petržlen
1/2 zeleru
veľká cibuľa
strúčik cenaku
vetvička čerstvého ligurčeku (necháme ho vcelku)
2 malé lyžičky morskej soli
štipka sladkej mletej papriky
slnečnicový olej za studena lisovaný

GNOCCHI
1-2 batáty
semolínová múka
1-2 vajíčka (podľa množstva batátov)
Voliteľné:
strúčik cesnaku
soľ
petržlen
jarná cibuľka

Pracovný postup

PERKELT - zeleninu očistíme, na drobno nakrájame a zrýchla osmahneme na rozpálenom vami zvolenom tuku (Mirka odporúča hroznový olej alebo ghee maslo). Všetko posolíme, pretlačíme cesnak a premiešame
Pridáme umytého králika aj s kosťami. Zalejeme vodou. Nakoniec pridáme celú vetvičku ligurčeka.
Necháme ho vcelku, aby sme ho potom vedeli z vývaru odstrániť. Polievku varíme kým nie je králik mäkkučký. Najlepšie v tlakovom hrnci cca 45 minút. Králika vyberieme a očistíme od kosti.
Zeleninu z polievky rozmixujeme vo vývare, nie však úplne na kašu. Použijeme zhruba 250-300 ml vývaru - podľa množstva zeleniny.
V druhom hrnci zohrievame kokosové alebo mandľové mlieko. Ochutíme ho mletou sladkou paprikou. Pridáme pomixovanú zeleninu a mäso z králika.
Všetko spolu ešte podľa chuti posolíme (nemusíme). Perkelt podľa potreby môžeme riediť vývarom na požadovanú hustotu.
GNOCCHI - Batát očistíme a nastrúhame na drobno. Následne ho zvážime a podľa váhy batátov pridáme rovnaké množstvo semolínovej múky. Pridáme jedno až dve vajíčka - podľa množstva zmesi. Ľubovoľne dochutíme a rukou vypracujeme bochník.
Odtrhneme z neho kúsok a ušúľame valček, ktorý si nakrájame na stredné kúsky a jemne ich spracujeme do menších valčekov.
Dáme ich do vriacej vody, ktorú vopred osolíme a pridáme kvapku oleja.
Varia sa zhruba 12-15 minút. Môžete jeden vybrať, prekrojiť a skontrolovať, či už sú hotové.
Zdroj: Teleráno, zg, foto: Vladimír Šimíček
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov zo zeleniny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia