Zabudol som hesloRegistrácia

Sladké (171)

Zoraď podľa:

Tvarohový bezlepkový koláč
Zdravé, chutné a veľmi rýchle.

Zdravý recept na sladkosť, ktorá chutila v Teleráne.

Tip: Pokiaľ máte veľmi silnú rúru na pečenie, tak teplotu znížte, prípadne koláč na prvýkrát sledujte.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


8 osôb

250 g tvarohu (môžete použiť aj bezlaktózový)
190 g hnedého cukru
4 vajíčka
240 g mandľovej múky
120 g masla alebo kokosového tuku
1 vanilkový struk
kôra z jedného chemicky neošetreného citrónu
štipka soli
plátky mandlí na ozdobenie

Pracovný postup

V mixéri vymixujeme zmäknutý nami zvolený tuk spolu so 150 g cukru, vanilky, citrónovou kôrou, až pokiaľ nevznikne kompaktná hladká masa.
Následne do nej postupne za stáleho mixovania pridávame žĺtka, tvaroh a mandľovú múku. Opäť mixujeme kým nie je zmes úplne hladká.
V samostatnej miske vyšľaháme bielka so štipkou soli na pevný sneh. Potom pridáme zvyšných 40 g cukru a šľaháme tak, aby cukor splynul so snehom. Takto pripravený sneh postupne jemne primiešavame do predpripraveného cesta.
Misku na pečenie s priemerom zhruba 24 cm vytrieme tukom a spodok a boky misky vyložíme papierom na pečenie. Nalejeme cesto a dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 stupňov na zhruba 40 minút.
Tesne pred dopečením posypeme mandľovými lupienkami.
Po vybratí necháme dôkladne vychladnúť, aby nám držal formu a nerozpadával sa.
Zdroj: Teleráno, zg, foto: Vladimír Šimíček
FacebookTwitterPinterest

Viac sladkých receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia