Zabudol som hesloRegistrácia

Sladké (153)

Zoraď podľa:

Domáce sladké poháriky
Zdravá sladkosť nielen pri diéte.

Recept poskytla ambasadorka Hýbsa Mirka Luberdová.

Tip: Hotové to nalámeme a uskladníme v uzavretom pohári. Pokiaľ sa vám zdá zmes ešte vlhká, nalámanú ju nechajte ešte dôjsť vo vypnutej rúre.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 osôb

50 g domácej granoly (ovsené vločky, med, hrozienka, orechy)
20 g tvarohu s ryžovým sladom (alebo nami zvolený slad ako napr. med alebo javorový sirup)
avokádo
1 až 2 lyžice kakaového alebo karobového prášku
sladidlo

Pracovný postup

Na spodok skleneného pohára dáme granolu, ktorú pripravíme napríklad takto: ovsené vločky, jablková výživa, hrozienka, sušené ovocie, rôzne oriešky, slnečnicové semienka, škorica a vanilka.
Vopred namočené sušené ovocie nakrájame na menšie kúsky (pokiaľ to nie je sušené bobuľové ovocie).
Nami zvolené orechy - či už vlašské, pekanové, para orechy, lieskové alebo kešu nezabudneme buď namočiť na pár hodín, alebo na sucho opražiť. Následne ich na drobno posekáme.
Do misky pridáme ovsené vločky, upravené sušené ovocie, orechy, rôzne semienka (slnečnicové, sezam alebo tekvicové).
Všetko zmiešame so 4 lyžicami jablkovej výživy. Dochutíme mletou škoricou a vanilkou.
Všetko rozprestrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Zmes by sme mali na plech natlačiť na výšku 0,5 cm v jednom kompaktnom celku. Dáme piecť do rúry na 160 stupňov, 20-25 minút.
Na vrstvu granoly dáme rozmiešaný tvaroh s ryžovým sladom, ktorý má veľmi nenápadnú a príjemnú chuť, zároveň je zdravšou formou sladenia. Na tvaroh dáme pokrájané čerstvé ovocie, ktoré máte radi. Vynikajúce sú jahody s nakrájaným zeleným hroznom.
Ovocie môžeme ozdobiť avokádovým čoko krémom, ktorý vyrobíme zmiešaním mäkučkého avokáda s kakaovým alebo karobovým práškom a zvoleným sladom. Na pár hodín ho dáme do chladničky, necháme splynúť chute a môžeme podávať.
Zdroj: Teleráno, zg, foto: Vladimír Šimíček
FacebookTwitterPinterest

Viac sladkých receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia