Zabudol som hesloRegistrácia

Zeleninové (197)

Zoraď podľa:

Pšenové detské košíčky s lososom a pažítkou
Namiesto lososa môžete dať aj tuniaka.

Nenáročný recept, ktorý zvládne aj začiatočník.

Tip: Pri tomto recepte nie je nutné vytierať formičku, pretože losos obsahuje dosť tuku. V silikónových formičkách sa vám určite, ani neprilepia a budú sa dať krásne vyklopiť.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 osôb

1 hrnček pšena
350 g lososa čerstvá pažítka
2-3 jarné cibuľky
morská soľ
kurkuma
ghee maslo
strúčik cesnaku
1 šalotka

Pracovný postup

Pšeno dôkladne opláchneme horúcou vodou, aby sme zrno zbavili prípadnej horkosti. Varíme vo vode, alebo zeleninovom vývare v pomere 3:1 v prospech vody. Môžeme nakombinovať aj vývar s vodou.
Kým sa varí pšeno, udusíme lososa v parnom hrnci. Môžeme ho mierne osoliť.
Nakrájame šalotku, jarnú cibuľku a tepelne neupravené, zmiešame v miske s uduseným lososom a uvareným pšenom. Dochutíme koreninami. Pretlačíme strúčik cesnaku, posolíme a dôkladne všetko premiešame.
Nakoniec pridáme na drobno pokrájanú pažítku.
Môžete z ľahka vytrieť formičky na pečenie ghee maslom. Vytretím docielite chrumkavejšiu kôrku na povrchu.
Dáme to piecť do vyhriatej rúry na 190stupňov, kým sa vám povrch nesfarbí do zlatista. Vyberieme z rúry, necháme trochu vychladnúť a môžeme podávať.
Zdroj: Teleráno, zg, foto: Vladimír Šimíček
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov zo zeleniny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia