Zabudol som hesloRegistrácia

Hydina (78)

Zoraď podľa:

Plnené kostené kuracie stehno parmezánom a píniovými orieškami
Podávané na ragú z čerstvej žihľavy a šalotky.

Fantastické kuracie stehnienka.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


-

4 kuracie stehná
100 g parmezánu
soľ
čierne korenie
70 g jamne opečených píniových orieškov
200 g žihľavy
šalotka
chilli
2 strúčiky cesnaku
60 g masla
60 g slaniny

Pracovný postup

Kuracie stehná umyjeme a vykostíme tak, aby ostali vcelku
Mäsko roztiahneme na dosku, osolíme a okoreníme
Z jednej štvrtinu žihľavy, orieškov, chilli a nastrúhaného parmezánu vymiešame plnku
Takto pripravenou plnkou plníme stehná, dôkladne ich zatočíme do fólie a alobalu.
Varíme pomaly vo vriacej, osolenej vode asi 30 až 40 minút. Necháme trošku vychladnúť a opekáme z každej strany do zlatista
Na panvici rozpustíme maslo, pridáme nadrobno nakrájanú slaninku, šalotku a cesnak a opražíme. Pridáme zvyšnú žihľavu a chvíľku povaríme.
Stehienka podávame s pripraveným žihľavovým ragú
Zdroj: redakcia varenypeceny
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z hydiny




Prihlasovanie je dočastne nedostupné.