Zabudol som hesloRegistrácia

Zeleninové (202)

Zoraď podľa:

Segedínsky guláš s parenou knedľou na vegánsky spôsob
Varili sme v Teleráne.

Tradičný recept s tradičnou prílohou a vôbec vám nebude v ňom chýbať mäso.

Tip: Segedínsky guláš je jednou z najlepších maďarských špecialít, ďalšia odnož klasického guláša je perkelt alebo paprikáša.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

1 kg kyslej kapusty
750 g údeného tempehu
1 PL červenej papriky
10 ks nového korenia celého
čierne korenie mleté
malý paradajkový pretlak
2 cibule
6 strukov cesnaku
1 ČL drvenej rasce
4 ks bobkový list
500 g polohrubej múky
½ kocky droždia
300 ml vlažného rastlinného mlieka
1 ČL soli
1 ČL cukru
olivový olej extra panenský
200 ml rastlinnej smotany na varenie

Pracovný postup

KNEDĽA - Vo veľkej mise zmiešame 50 ml vlažného mlieka s rozdrobeným droždím, cukrom a 1 pl múky. Jemne premiešame a necháme 10 minút pracovať, kým nám nevznikne kvások.
Kvások vmiešame do múky, pridáme mlieko a vypracujeme na nelepivé cesto. To následne necháme v zakrytej mise kysnúť približne 40-60 minút, do zdvojnásobenia objemu.
Cesto opäť premiesime a necháme ešte 5-10 minút pracovať zakryté na doske. Vložíme ho do vymasteného parného hrnca, kde ho necháme pariť sa 20 až 25 minút
SEGEDÍNSKY GULÁŠ - Tempeh nakrájame na približne 1 cm kocky a odložíme bokom. Kapustu vyžmýkame do misky a tiež nakrájame na 1 cm kocky.
V hlbokom hrnci rozpálime olej, na ktorom do sklovita opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Potom ich poprášime sladkou paprikou, drvenou rascou, prudko premiešame a pridáme paradajkový pretlak. Krátko restujeme a rýchlo pridáme kapustu a restujeme ďalších 3-5 minút.
Pridáme tempeh, nové korenie, bobkový list, čierne korenie a podľa potreby dosolíme. Podlejeme trochou vody, necháme zovrieť a dusíme približne 40-60 minút. Priebežne kontrolujeme a podľa potreby pridávame vodu.
Po zmäknutí kapusty pridáme rastlinnú smotanu a necháme pár minút prejsť varom. Na záver dosolíme a dokoreníme podľa potreby. Podávame s čerstvou knedľou.
Zdroj: Teleráno, zg
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov zo zeleniny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia