Zabudol som hesloRegistrácia

Zeleninové (206)

Zoraď podľa:

Polievka z medvedieho cesnaku s pečenými cherry paradajkami
Nebojte sa vegánskeho jedla vo vašej kuchyni.

Jarný recept z prvej pochutiny roku rastúcej vo voľnej prírode.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

1PL rastlinné maslo alebo 1,5 PL oleja
1 cibuľa
1 zemiak
150 g medvedí cesnak
500 ml zeleninový vývar
200 ml sójové mlieko
¼ čl čierne korenie
muškátový oriešok
1PL citrónová šťava
6 ks cherry paradajky
1 ČL tymián sušený
1 PL olivového oleja
soľ

Pracovný postup

Paradajky umyjeme, prekrojíme na polovice a rozložíme na plech prekrojenou stranou hore, posypeme trochou soli, tymiánom a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme v rúre pri teplote 150 stupňov cca 1 hodinu.
V hrnci rozpustíme maslo a opražíme na ňom do sklovita na kocky nakrájanú cibuľu. Pridáme očistený surový zemiak nakrájaný na menšie kocky, podusíme, ochutíme čiernym korením a muškátovým orieškom.
Zalejeme vodou a pridáme zeleninový bujón. Uvaríme do mäkka asi 20 minút.
Pridáme nahrubo nakrájaný medvedí cesnak, z ktorého sme odstránili hrubé stonky (časť vňate odložíme nabok na ozdobenie), privedieme k varu a povaríme ešte cca hodinu.
Odstavíme polievku z ohňa, pridáme sójové mlieko a rozmixujeme ručným mixérom. Dochutíme ju citrónovou šťavou, podľa potreby soľou a čiernym korením.
Servírujeme s pečenými paradajkami, ozdobíme najemno nakrájanými listami medvedieho cesnaku.
Zdroj: Teleráno, zg
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov zo zeleniny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia