Zabudol som hesloRegistrácia

Hlavné jedlá (382)

Zoraď podľa:

Brzlík s cícerom a cibuľou
Recept môžete obmeniť napríklad s mäsom.

Recept od šéfkuchára Jardu Žídeka.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

500 g brzlík
200 g cícer
2 PL tahini
4 ks cibuľa
50 g lievikovec sušený (hríb)
2 dl teľací demi glace
2 bobkové listy
biele korenie
soľ
maslo

Pracovný postup

Brzlík namočíme do vody s ľadom na cca 8 hodín a vodu každú hodinu meníme.
Potom vložíme brzlík do studenej vody. Pridáme cibuľu, petržlen, bobkový list, celé biele korenie a trocha osolíme. Privedieme do varu a necháme ešte cca 3 minúty variť.
Vyberieme z vody, zaťažíme a šokom schladíme. Potom očistíme od blán a naporcujeme.
Cícer necháme namočený cez noc. Zlejeme vodu a potom uvaríme do mäkka. Rozmixujeme a pridáme tahini. Dochutíme soľou a korením.
Cibuľu pečieme v alobale so soľou tak, aby sme v strede dosiahli teplotu 92˚C. Schladíme ju a potom očistíme a vylúpneme pekné listy. Zvyšok pokrájame na kocky. Lievikovec namočíme do vody a uvaríme.
Pri podávaní ogrilujeme brzlík na masle a podávame s cícerovým pyré, cibuľou a s demi glace s lievikovcom.
Zdroj: zg
FacebookTwitterPinterest

Viac hlavných jedál

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia