Zabudol som hesloRegistrácia

Ryby a morské plody (71)

Zoraď podľa:

Filet z morského vlka, paradajkové concassé s bazalkou
Nazreli sme v Teleráne do franúczskej kuchyne.

Náročný recept od šéfkuchára Michala Hečka.

Tip: Concassé – je termín z francúzštiny a znamená nasekanú, roztlačenú alebo rozmixovanú základnú surovinu. Najčastejšie sa používa u olúpaných paradajok, zbavených semienok a nasekaných na veľmi jemné kúsky.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

4 ks morský vlk - 350 g/ks
4 ks paradajky, blanšírované a olúpané
20 g bazalka
soľ
čierne mleté korenie
200 g fenikel čerstvý (zhruba 1 väčšia buľva)
3 strúčiky cesnaku
2 ks šalotka banánová
0,1dcl Pernod
200 ml rybacieho vývaru
citrónová šťava
maslo
500 g očistených zemiakov
petržlenová vňať

Pracovný postup

Na concassé olúpané zblanšírované paradajky rozkrojíme na štvrtiny a vyberieme stred, ktorý odložíme na omáčku. Dužinu nakrájame na malé kocky, nasekáme do nich bazalku, ochutíme soľou a korením.
Morského vlka si vyfiletujeme, kosti môžeme použiť na vývar. Na rozpálenej panvicu si na masle opečieme filety z oboch strán, najskôr kožou dole, cca 2 minúty na každej.
OMÁČKA - zarestujeme na masle nadrobno nakrájanú šalotku, cesnak a fenikel do zmäknutia, pridáme stredy z paradajok, pridáme pernod a necháme poriadne zvariť na sirupovú konzistenciu.
Prilejeme rybací vývar, ktorý sa taktiež zredukuje a nakoniec omáčku dochutíme trochou studeného masla, soľou, korením a citrónovou šťavou.
ZEMIAKY - očistené ich na malom ohni podusíme na masle tak, aby ním boli skoro zakryté. Po zmäknutí pridáme nasekanú petržlenovú vňať a posolíme.
Zdroj: Teleráno, zg
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z rýb

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia