Zabudol som hesloRegistrácia

Sladké (147)

Zoraď podľa:

Coffee Crème Brûlée
V Teleráne recept ho pripravil šéfkuchár Michal Hečko.

Tradičná francúzska sladkosť s trošku kávy.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


-

500 ml smotana na šľahanie
1 malá šálka espressa
6 ks žĺtkov
75 g cukor
3 ks badián
2 ks škorice celej
cukor na karamel

Pracovný postup

Smotanu so škoricou a badiánom zohrejeme na cca 55 - 60°C, žĺtka vymiešame spolu s cukrom.
Pomaly prilievame teplú smotanu do žĺtkovej zmesi aby sa nám všetko pekne spojilo.
Vyberieme koreniny a rozdelíme do keramických misiek o objeme cca 1dcl a pečieme vo vodnom kúpeli na 115 °C zhruba 45 minút.
Po upečení necháme vychladnúť v chladničke, poprášime cukrom a opálime na karamel.
Zdroj: Teleráno, zg, ilu foto: foodiepics/shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Viac sladkých receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia