07/10/2015
Milovníci tejto krásne oranžovej jesennej zeleniny si prídu na svoje
25/11/2016
O jednej však tvrdí, že by nemala chýbať v žiadnej kuchyni.
20/05/2015
Skvelá jarná inšpirácia z varešky kuchárov reštaurácie Ako doma!
V Teleráne ho pripravila ambasadorka HÝBSA Mirka Luberdová.
Jarný recept z prvej pochutiny roku rastúcej vo voľnej prírode.
Podávané s rukolovým šalátom, dulovým balzamom a kuracími krídelkami
Zachrumkajte si napríklad pri dobrom filme ;)
Chutné fašírky pre vegetariánov, ktoré však určite zachutia aj milovníkom mäska :)
Lahodné krémové rizoto, šťavnaté mäsko a lahodná chuť tekvice
Vyskúšajte fantastický jarný šalát z varešky šéfkuchárov reštaurácie Ako doma ;)
Topinambur je skutočný elixír zdravia! Tak prečo z neho neurobiť napríklad..koláč?
Sú chutné, prirodzene bezlepkové a určite z nich nepriberiete :)
Biskupský kabátik, ktorý pripravil šéfkuchár Ján Duda z reštaurácie Leberfinger má za svoju hlavnú surovinu tekvicu. Možno niekto ohrnie nosom, že tekvicu nemusí, ale vedeli ste že :" Tekvica obsahuje viac ako 90 % vody, čo ju zaraďuje k nízko-kalorickým surovinám . Pôsobí blahod...
Tradičná francúzska polievka so zemiakov, póru, kuracieho vývaru a smotany.
Tip: Bouquet garni je zväzok byliniek, ktoré pridávame do jedla. Zvyčajne je zložený z petržlenu, bobkového listu a tymiánu.
250 g póru – biela časť
250 g zemiaky očistené
50 g masla + cca 25g na krutóny
150 ml smotana na šľahanie
50 g crème fraîche
sekaná pažítka na ozdobu
4 plátky toastového chleba
soľ
tymián, bobkový list – tzv. bouquet garni