Zabudol som hesloRegistrácia

Zeleninové (184)

Zoraď podľa:

Polievka vichyssoise s maslovými krutónmi
Je pomenovaná po kúpeľoch vo Vichy a vznikol kvôli nej aj spor.

Tradičná francúzska polievka so zemiakov, póru, kuracieho vývaru a smotany.

Tip: Bouquet garni je zväzok byliniek, ktoré pridávame do jedla. Zvyčajne je zložený z petržlenu, bobkového listu a tymiánu.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


8 osôb

250 g póru – biela časť
250 g zemiaky očistené
50 g masla + cca 25g na krutóny
150 ml smotana na šľahanie
50 g crème fraîche
sekaná pažítka na ozdobu
4 plátky toastového chleba
soľ
tymián, bobkový list – tzv. bouquet garni

Pracovný postup

V masle zarestujeme na tenké plátky nasekaný pór.
Pridáme na štvrtiny nakrájané zemiaky, zalejeme cca 1,75 litra vody a bouquet garni. Privedieme do varu a varíme zhruba 30 minút.
Vymixujeme do hladka ponorným mixérom, za tepla vmiešame studenú smotanu a nakoniec crème fraîche.
Ochutíme soľou, korením a ozdobíme pažítkou.
KRUTÓNY - obrežeme kôrky z chleba, nakrájame na menšie kocky, zarestujeme do zlatista na rozpustenom masle, ochutíme soľou a korením.
Zdroj: Teleráno, zg
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov zo zeleniny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia