Zabudol som hesloRegistrácia

Zeleninové (186)

Zoraď podľa:

Prívarok zo šúpanej červenej šošovice
Je to veľmi rýchle a sýte jedlo.

Táto strukovina patrí medzi zdravé a ľahko stráviteľné strukoviny.

Tip: Červenú lúpanú šošovicu nemusíte pred varením namáčať.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

300g červenej šúpanej šošovice
1 veľká cibuľa
1 cesnak
bobkový list
4 - 5 stredne veľkých zavarených uhoriek
1 malá lyžička morskej soli
štipka zázvoru
1 malá lyžička mletej sladkej papriky
2-3 lyžice masla alebo prepusteného ghee masla

Pracovný postup

Červenú šošovicu opláchneme a dáme variť do hrnca s bobkovým listom a štipkou morskej soli. Zalejeme mierne nad povrch šošovice a na miernom ohni varíme zhruba 15 minút.
Zohrejeme panvičku a na masle opečieme cibuľu. Potom pridáme pretlačený cesnak a chvíľku spolu orestujeme. Na záver pridáme na drobno nakrájanú uhorku a mletú papriku.
Všetko spolu dôkladne premiešame, ale restujeme už len malú chvíľku aby nám mletá paprika nezhorkla.
Zmes na panvičke zmiešame s varenou šošovicou a prívarok je hotový.
Zdroj: Teleráno, zg, foto: Vladimír Šimíček
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov zo zeleniny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia