Zabudol som hesloRegistrácia

Hydina (70)

Zoraď podľa:

Kuracia roláda s rukolou
Chutná a ľahká roláda

Dokonalá harmónia chutí

Tip: Pre intenzívnejšiu chuť môžeme roládu potierať cesnakovým pestom aj počas pečenia. Plnku do rolády môžeme samozrejme obmieňať podľa toho, čo máme radi alebo máme práve v chladničke :) Pokojne môžeme pridať sušené paradajky či kozí syr.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

2 ks kuracích pŕs
2 PL pesta z medvedieho cesnaku
zelené listy (rukola, špenát, polníček) na pokrytie rolády
1 PL pasty tahini
5 plátkov prosciutta
soľ
korenie
čilli
olivový olej
rozmarín
pečená zelená špargľa

Pracovný postup

Kuracie prsia umyjeme a prerežeme napoly po celej dĺžke, aby sme z každého vytvorili dva tenšie pláty
Všetky štyri plátky naklepeme a na potravinovú fóliu. Naukladáme vedľa seba tak, aby vytvorili čo najväčšiu placku
Prsia posolíme, okoreníme, potrieme pestom, pastou tahini, obložíme zelenými listami a nakoniec prosciuttom
Pomocou fólie opatrnne vytvarujeme roládu
Keď je stočená, položíme ju koncovou stranou na rozpálenú panvicu s olivovým olejom, aby sa spojila a postupne roládu opečieme do zlatista z každej strany
Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 25 - 30 minút
Roládu podávame s grilovanou špargľou a čerstvým rukolovým šalátom
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z hydiny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia