Zabudol som hesloRegistrácia

Chuťovky (161)

Zoraď podľa:

Jablkovo-vločkové lievance
Stačí vám na ne iba desať ingrediencií.

Rýchle, chutné, zdravé a výživné.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

3 sladké jablká
1 jogurt (môže byť aj bezlaktózový)
2 vajíčka
2 lyžice mandľovej múky
2 lyžice xylitolu (prípadne javorového sirupu)
5 lyžíc mletých ovsených vločiek
citrónová kôra
kardamon
škorica
malá hrsť hrozienok

Pracovný postup

Jabĺčka ošúpeme a na hrubo nastrúhame a necháme chvíľu odstáť.
Z nastrúhaných jabĺk vylejeme šťavu a pridáme zvyšné ingrediencie. Dochucujeme škoricou a ak vám nevadí vôňa, tak výborná je aj špička kardamonu, ktorý tomu dodá exotický nádych. Zmes poriadne premiešame.
Hrozienka dáme na pár minút namočiť do studenej vody.
Na rozpálenú panvicu s kokosovým tukom dávame malú kôpku. Jemne roztlačíme (hrúbkou na trošku hrubšie lievančeky), aby sa nám nerozpadávali. Z oboch strán pečieme do zlatista.
Hotové lievance môžete ešte dozdobiť troškou tvarohu.
Zdroj: Teleráno, zg, foto: Vladimír Šimíček
FacebookTwitterPinterest

Viac chuťoviek

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia