Zabudol som hesloRegistrácia

Zeleninové (206)

Zoraď podľa:

Hrstková polievka na červeno
Slovenská klasika na moderný spôsob.

Hotovú polievočku môžeme posypať opraženou sušenou cibuľkou.

Tip: Strukoviny potrebujú viacej času (pokiaľ ich nebudete pripravovať v tlakovom hrnci).

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

hrnček zmesi rôznych strukovín (šošovica, biela fazuľka, hrach, cícer)
pór
1-2 mrkvy
2 lyžice masla (alebo ghee prepusteného masla)
bobkový list
soľ
1 paradajkový pretlak
zeleninový vývar alebo voda

Pracovný postup

Zmes strukovín na hŕstkovú polievku prepláchneme v sitku vodou a namočíme na 12 hodín do vody. Uskladníme na tmavom a chladnom mieste, aby nám strukoviny neskysli.
Po 12-tich hodinách zlejeme a opäť niekoľkokrát prepláchneme v sitku, pomocou čoho znížime pravdepodobnosť nadúvania.
Na masle opečieme na drobno pokrájaný pór. Pridáme postrúhanú mrkvu a spolu s pórom ešte zľahka restujeme.
Následne pridáme prepláchnuté strukoviny a zalejeme zeleninovým vývarom a vodou. Môžeme dať viacej vody, pretože sa nám počas varenia dosť vyparí.
Polievku privedieme do varu, pridáme bobkový list, stíšime oheň a polievku prikryjeme pokrievkou. Varíme zhruba 90 minút. Čím viac polievku "rozvaríme",' tým bude ľahšie stráviteľná.
Keď sú strukoviny mäkké, pridáme paradajkový pretlak, posolíme a necháme opäť zovrieť. Soľ pridávame až na koniec, aby sme jej nepotrebovali tak veľa a nestratila sa nám počas dlhého varenia.
Zdroj: Teleráno, zg, foto: Vladimír Šimíček
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov zo zeleniny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia