Zabudol som hesloRegistrácia

Zeleninové (186)

Zoraď podľa:

Sýta polievka z bielej fazule
Strukovina, ktorá je vhodná nielen na pôstne obdobie.

Táto polievka sa hodí hlavne na chladnejšie ročné obdobia a je mimoriadne sýta.

Tip: Dôležité upozornenie - nepoužívame už vodu, v ktorej sa fazuľa máčala!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

300 g bielej fazule
2 veľké mrkvy
1 bielu cibuľu (môže byť aj obyčajná)
1-2 strúčiky cesnaku
bobkový list
čierne korenie
3 listy ligurčeka
1 ČL sladkej červenej papriky
3 ČL morskej soli
1 PL sušeného majoránu
1 liter zeleninového vývaru
bio slnečnicový olej
riasa kombu

Pracovný postup

Bielu fazuľu si dôkladne umyjeme a namočíme aspoň noc pred prípravou do studenej vody. Potom ju dáme dusiť na mäkko do zvlášť hrnca, s jednou malou lyžičkou soli, bobkovým listom, riasou kombu a pár guličkami čierneho korenia.
Na rozpálenom oleji si osmažíme na drobno nakrájanú cibuľu. Potom pridáme očistenú a postrúhanú mrkvu. Naozaj do tejto polievky odporúčame mrkvu postrúhať, pretože lepšie pustí sladkú chuť, ktorá tejto polievke mimoriadne pristane.
elú zmes za stáleho miešania opražíme a pridáme pretlačený cesnak. Chvíľu ešte podusíme, aby chute spolu splynuli a až potom pridáme soľ a mletú sladkú papriku.
Počkáme kým sa nám uvarí fazuľa a potom zeleninovú zmes primiešame do hrnca s fazuľou. Všetko si zalejeme zeleninovým vývarom a vodou tak, aby bola hladinou mierne nad fazuľou.
Pridáme poslednú lyžičku soli, na drobno nasekaný ligurček, majorán a celú polievku, ešte necháme prevrieť a aspoň 15 minút povariť, aby spolu splynuli všetky chute. Nakoniec polejeme trochou octu.
Kto má rád smotanové polievky, môže ju ešte dochutiť malou sójovou smotanou, ktorú si zmiešame v hrnčeku s štipkou soli, majoránu a mletej červenej papriky a pomaly za stáleho miešania prilievame do polievky.
Zdroj: Teleráno, zg, foto: Vladimír Šimíček
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov zo zeleniny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia