Zabudol som hesloRegistrácia

Sladké (157)

Zoraď podľa:

Pšenovo-banánový chlebík s vlašskými orechmi
Recept z jedenástich ingediencií.

Chutné, zdravé a nemusíte to jesť iba na raňajky.

Tip: Pokiaľ chcete tento koláčik udržať ako bezlepkový, skúste použiť namiesto 240 g celozrnnej múky amarantovú, spolu s gaštanovou, pričom gaštanová by mala byť v obsahu zastúpená v 20 percent. Do cesta potom pridajte o vajíčko viac.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


5 osôb

240 g celozrnnej múky
100 g hnedého alebo brezového cukru (tzv. xylitol)
malá lyžička sódy bikarbóny
škorica
chai tea korenie
75 g vlašských orechov alebo mandlí
2 banány
vajíčko
60 ml kokosového tuku
60 ml jogurtu
150 g uvareného pšena

Pracovný postup

V miske zmiešame múku, vami zvolený cukor, sódu bikarbónu, prášok do pečiva, škoricu, chai tea korenie podľa chuti a vlašské orechy, ktoré pokrájame nadrobno. Všetko premiešame.
V mixéri rozmixujeme banány. K banánom pridáme vajíčko, jogurt a kokosový tuk. Nakoniec pridáme uvarené pšeno a dôkladne premiešame.
Nakoniec obe zmesi spojíme a nalejeme do formy na srnčí chrbát, ktorú pred tým vymastíme kokosovým tukom.
Pečieme zhruba 40 minút na 180 stupňoch. Upečenie chlebíka odporúčame sledovať pomocou dreveného špáradla.
Ak sa vám chlebík nedopeká, skúste ho prikryť alobalom a nechať piecť ešte 10-15 minút.
Zdroj: Teleráno, zg, foto: Vladimír Šimíček
FacebookTwitterPinterest

Viac sladkých receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia