Zabudol som hesloRegistrácia

Sladké (157)

Zoraď podľa:

Domáca müsli tyčinka
Jeden recept, ktorý môžeme urobiť na dva spôsoby.

Zdravý recept od ambasadorky Hýb sa Slovensko Mirky Luberdovej.

Tip: Müsli tyčinky vieme spraviť aj s plátom rozpustnej želatíny, ktorú pridáme k teplej pripravenej zmesi a miešaním spojíme.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 osôb

200 g kokosu

SIRUP
190 g trstinového cukru
180 g vody (obe ingrediencie môžeme nahradiť 380 g medu)
lyžička vanilky
štipka soli

TYČINKY
125 g pufovaného amarantu
125 g jemných vločiek
100 g slnečnicových semienok

Pracovný postup

Do malého hrnca dáme všetky ingrediencie na sirup a miešame až kým sa cukor nerozpustí. Pokiaľ máme med, nemusíme ho zohrievať.
Vo výkonnom mixéri rozmixujeme strúhaný kokos so sladom. Vznikne nám kompaktná masa, ktorá však nemusí byť úplne hladká. Vzniknutú masu zmiešame s ingredienciami na tyčinky a dôkladne premiešame.
Dva plechy vyložíme papierom na pečenie a z hmoty vytvoríme kompaktnú masu rovnomerne roztlačenú do nami požadovanej hrúbky.
Na dve hodiny ju vložíme do chladničky a potom nakrájame na kúsky, aké chceme.
Takto pripravené tyčinky dáme piecť do rúry na 160 stupňov na 20-25 minút. Po vytiahnutí z rúry ich necháme vychladnúť na mriežke (aby sa zospodu nezaparili).
Kto chce zachovávať vyššiu výživovú hodnotu jednotlivých ingrediencii, nemusí tyčinky piecť v rúre, ale nakrájané ich môže sušiť v sušičke cca 10 hodín pri 41 stupňoch. Prípadne v klasickej rúre do 50 stupňov, kde sa pečú zhruba 2 hodiny.
Zdroj: Teleráno, zg, foto: Vladimír Šimíček
FacebookTwitterPinterest

Viac sladkých receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia